العاشق المغروم Admin
عدد المساهمات : 83 تاريخ التسجيل : 20/03/2010 العمر : 33 الموقع : yassine46.ahlamontada.ne
| موضوع: الزلابية وممكن نقول لقمة القاضى وعلشان خاطر اخوانا العرب هنقول العوامات الأربعاء مارس 24, 2010 8:54 am | |
| الزلابية وممكن نقول لقمة القاضى وعلشان خاطر اخوانا العرب هنقول العوامات
المقادير
1- 1 ك دقيق خمس نجوم 2- 100 جم نشا 3- 30 جم خميرة فورية او بيرة 4- 20 جم سكر 5- 20 جم لبن بودرة 6- 1 بيضة 7- 1 فانيليا 8- 1 بيكنج بودر 9- 100 جم زيت 10- ماء دافئ للعجن
طريقة العمل
1 – الخميرة + السكر + الزيت + الفانيليا + لبن البودرة --- يتم اضافتهم الى الماء ويقلبو جيدا 2 - الدقيق + النشا + البيضة + البيكنج بودر ------- يتم خلطهم على بعض 3 – نأتى فى وسط الدقيق بعمل تجويف فى المنتصف او ( فحرة ) 4- يتم اضافة الماء الخليط تدريجيا فى المنتصف حتى لا تخرز العجينة 5 – بعد التقليب والتجانس الى السمك المطلوب وهو اخذ بعض العجين فى اليد الى اعلى وتركه حتى ينزل من غير تقطيع 6- يترك العجين ويغطى حتمى تتم عملية التخمير 7- بعد التخمير نأتى بمعلقة شاى حتى يتم عملية التقطيع او التشكيل 8 – نحضر اناء غويط وبه زيت للقلى ويكون درجة الحرارة متوسطة 9 – يتم التقطيع عن طريق اخذ كمية بسيطة فى كلوة اليد ويتم الضغط تى يتم الخروج من بين السبابة والابهام واخذها بالمعلقة واسكابها بالزيت وهكذا حتى يمتلئ الاناء ويتم التقليب بأستمرار حتى تأخذ الزلابية لون واحد 10 – يتم رفع درجة الحرارة حتى تأخذ الزلابية اللون الذهبى مع التقليب بأستمرار 11 – يتم اخذ قطعة من الزلابية وفتحها حتى التأكد من عملية التسوية ولا يوجد بداخلها عجين 12 – يتم رفع الزلابية من الزيت وتصفيتها من الزيت
مقادير العسل
4 ك سكر 1 ك ماء 4/1 معلقة ملح ليمون ( شاى ) يتم تسخين الماء ويتم اضافة السكر حتى عملية النضج وهو الغليان ويتم اضافة ملح الليمون
طريقة التعسيل
يتم التاكد من خلو الزلابية من الزيت بعد التصفية ويم تغطيسها فى العسل فترة 10 دقائق ثم يتم رفعها وتصفيتها من العسل الزائد وبالهنا والشفا ! استنو لسه فى حاجة تانية ممكن تاكل الزلابية من غير عسل اه مش مصدق رش عليها سكر بودرة ! لسه ممكن تاكل الزلابية من غير عسل خالص ولا سكر ! مزاجى اكل اللى انا عاوزه بمزاجى حد هيشركنى ؟ اكيد مستنى ارائكم ومشاركتكم وردودكم وبالهنا ء والشفاء | |
|